zondag 17 april 2016

Een te groot varkentje

Een tijdje geleden heb ik een vriendin een borduurpakketje cadeau gedaan. Ze is gek van varkentjes en Lanarte had een schattig pakketje van varkentjes in de aanbieding. Mijn vriendin vond het een leuk cadeau en zou het pakketje snel gaan borduren.

Lanarte 35038

Helaas ging dat niet zo vlot.....en uiteindelijk lukte het helemaal niet, dus gingen de varkentjes weer op de post. Terug naar mij!

Ze had al een stukje geborduurd, 2 over 2 zoals je op linnen gewend bent. Ik heb dat kleine stukje uitgehaald want ik ben links en de kruisjes gingen de verkeerde kant op. Ik ging ervan uit dat het 2 over 2 moest en ben opnieuw begonnen.
Toen het eerste varkentje bijna af was vond ik dat er wel erg weinig ruimte aan de zijkant overbleef. 

1 varkentje bijna af

Toen ik nog eens op de verpakking keek, zag ik dat het totale borduurwerk 8,5 cm bij 8,5 cm moest worden. Ik had nu 1 nog net niet af varken en zat al op 7,5 cm! Nog eens beter gekeken en het borduurwerk moet in een halve kruissteek, 2 over 1 gemaakt worden.

Dus nu weer alles uit gehaald en weer opnieuw begonnen.Er zijn wat draadjes gesneuveld dus ik hoop dat ik nog genoeg  over heb. Anders wordt het snuffelen in mijn ruime hoeveelheid garen.


9 opmerkingen:

 1. Mm, dat varkentje laat zich niet zomaar wassen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geef niet op! Dat varkentje zal gewassen worden. ;)

   Verwijderen
 2. Ik ken deze werkjes, je moet er even mee inkomen maar ze zijn zo leuk! Ik heb een koe geborduurd van dit soort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had niet in de beschrijving gekeken dus het was een verrassing dat het niet met kruissteekjes moest. Maar dit gaat me wel lukken hoor.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Bedankt, nu nog Pluisje uit de buurt van de draadjes houden.

   Verwijderen
 4. Oh, dat ben ik niet gewend van Lanarte. Niet gek dat je daar de fout mee bent in gegaan.
  Hij is wel erg leuk. Mooie kleur achtergrond

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de verpakking staat zelfs Cross stitch collection! Nergens in de beschrijving staat dat het met halve kruissteekjes moet, totdat je bij de pictogrammen kijkt hoeveel draadjes per steek je nodig hebt. Voortaan dus beter de beschrijving lezen. :)

   Verwijderen
 5. Wat raar dat het halve kruisjes zijn. Van zo'n pakketje zou je kruissteken verwachten. Wel een schattig borduurwerkje.
  O en terugkomend op de vraag op mijn blogje over het kralenborduurwerk. Het zijn inderdaad halve kruissteekjes met een soort visdraad. En het is op canvas van 14 count.

  BeantwoordenVerwijderen