maandag 8 februari 2016

Mario through the ages #1

Tja, en dan komt de stof voor het volgende project binnen......

Ik had Jobelan 11 draads gekocht maar toen ik daar een paar proefsteekjes op borduurde gleed het draad steeds onder de stof door.

Dus nieuwe stof besteld. Dit keer ging ik op veilig en bestelde naast Lugana 25 count ook een stukje lichtblauwe aida 20 count.

Snel ook een paar proefsteekjes en ditmaal ging het goed.

De benodigde kleurtjes op een kleurenkaart gedaan (natuurlijk kom ik weer kleuren tekort....vier dozen vol DMC en nog mis ik 10 kleuren voor dit project)Ik ben dan toch stiekem wel nieuwsgierig hoe het eruit komt te zien, dus vanochtend een uurtje aan dit werk geborduurd.
Ik moet opletten dat ik niet te strak borduur. Op aida trek ik de draad altijd stevig aan, maar als ik dat nu doe glijd de draad ook onder de stof. Het ziet er wel erg mooi uit.

Mario through the ages  is 382 kruisjes breed en 317 kruisjes hoog maar wordt niet helemaal dicht geborduurd.
Ik borduur dit op lugana 25 count met 1 over 1 (10 kruisjes per cm)

4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er gaaf uit. Misschien wel wat voor mij ook, Lugana. Ik ben inmiddels een werk begonnen op 20 count Jobelan. 2 over 1.. En ik vind het inderdaad nogal "glibberig" werken. 1 over 1 ging helemaal niet. Toen verdween het draad volkomen. 2 over 1 gaat enigszins.. Maar ik denk dat ik voortaan wel liever lugana of gewoon linnen heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, deze stof soort ken ik niet. Wel mooie start.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Lugana is evenweave. Evenweave heb je in verschillende count en die hebben allemaal een naam. Bellana is 20 count, Lugana 25 count en Murano 32 count. Jobelan is ook evenweave maar dus veel gladder waardoor de draden snel onder de stof verdwijnen. (bij 1 over 1 borduren)

   Verwijderen
 3. Mooie start!!!! Ben heel benieuwd hoe het wordt.

  BeantwoordenVerwijderen