maandag 15 augustus 2016

Epic pokemon - update augustus 2016

Jeetje! De laatste update is alweer van april.....sinds dan dus ook niet meer aan gewerkt tot dit weekend. Manlief was ziek dus dit weekend thuis op de bank. Een goed begin van mijn vakantie. 
Vandaag gaat hij het weer proberen op werk. Door een ongelukkig geplande vakantie zit ik 2 weken alleen thuis. Gelukkig zijn we de laatste week wel samen.

Ik zal me niet vervelen, want ik heb allerlei klusjes in mijn hoofd.
Voor nu de update van de Pokemon.

Eerst maar een foto van het geheel....En wat dichterbij van het laatst geborduurde deel.Het patroon is in 4 delen opgesplitst. Nog 1,5 pagina en dan is de eerste rij van patroon A klaar. Dan volgen voor dezelfde rij nog 6 pagina's van patroon B.
Helaas heeft patroon B andere kleurcodes dus moet ik eerst de kleurcodes van A en B gaan vergelijken voor ik verder kan.
Voor patroon A heb ik alle kleuren met code op garen- of naaldhouders zitten maar die kloppen dus niet voor patroon B. Een mooi klusje voor de vakantie.
Deze pokemon staan er nu op:

Rattata / Pachirisu / Croagunk / Pikachu / Meowth / Poliwhirl / Seedot / Bulbasaur / Charmander / Squirtle / Diglett / Chikorita /Cyndaquil / Totodile / Treecko / Torchic

Op naar de volgende pokemon!De Epic pokemon is:

798 kruisjes breed x 1000 kruisjes hoog
111 cm breed x 139 cm hoog op Aida 18 count 

Ik ben nu bezig met pagina 8 van 224.

5 opmerkingen:

 1. Dat wordt mega groot, maar het is wel van deze tijd, met de rage van Pokomon. Succes verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt deze groot. En wat ongandig van de kleurcodes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat uitermate vreemd dat de kleurcodes anders zijn. Foutje van de fabrikant misschien? Wel een hele uitdaging zo'n grote.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon komt van spritestitch.com daar worden patronen gemaakt door "gewone" mensen. De afbeelding was te groot voor het programma dat de meeste daar gebruiken en moest in vieren worden gedeeld. Daarom zijn de kleurcodes anders. Je kunt dat in het programma wel aanpassen maar dat vind ik erg lastig. Ik heb nu de kleurcodes van alle patronen uitgeprint, ik hoef ze dus alleen maar naast elkaar te leggen om te controleren of ik de juiste kleur gebruik.
   Ik maak ook weleens patronen maar nooit zulke grote. Dat past ook niet in het programma dat ik gebruik, dat gaat maar tot 500x500 kruisjes.

   Verwijderen